V neděli 21. května se uskutečnil
Food festival na kadaňském náměstí. V rámci pátého ročníku
zavítali do královského města známí kuchaři. Návštěvníci
měli možnost ochutnat pokrmy světové kuchyně. Mezi nejznámější
tváře patřil herec David Suchařípa a Pavel Nečas, kteří
odprezentovali pokrm z francouzské kuchyně a tím byl vepřový
Cassoulet s bílými fazolemi a zeleninou. Sportovní odvětví hájil
rodák z Jindřichova Hradce Josef Straka, který se svým týmem
nabídl pokrm z italské kuchyně - Gnocchettini s lanýžovo -
houbovou omáčkou, artyčoky a parmazánem. Odvážnější jedinci
si dopřáli opravdové speciality - smažené červíky, hmyzí
čokoládu, lízátko nebo ponožky. Na festivalu nechyběli ani
tradiční kuchaři z předchozích ročníků - Tomáš Kalina,
Ondřej Koráb,. Tomáš Samek či Martin Skýba, který je
šéfkuchařem Restaurace Autokemp v Prunéřově. Po jídle bývá
obvykle žízeň, která byla uhašena kvalitním pivem, vínem nebo
dobrou kávou. Závěr akce patřil osmi soutěžícím, kteří se
přihlásili do velmi pikantní chillishow. Celým festivalovým dnem
provázel Chilliman Tomáš Nový. Food festival opět naplnil
očekávání v počtu návštěvníků, špičkových kuchařů a
jejich pokrmů.
Text a foto: Pavel Zárybnický