Food festival v Kadani - PressKadaň

PressKadaň
PressKadaň
Přejít na obsah

V neděli 21. května se uskutečnil Food festival na kadaňském náměstí. V rámci pátého ročníku zavítali do královského města známí kuchaři. Návštěvníci měli možnost ochutnat pokrmy světové kuchyně. Mezi nejznámější tváře patřil herec David Suchařípa a Pavel Nečas, kteří odprezentovali pokrm z francouzské kuchyně a tím byl vepřový Cassoulet s bílými fazolemi a zeleninou. Sportovní odvětví hájil rodák z Jindřichova Hradce Josef Straka, který se svým týmem nabídl pokrm z italské kuchyně - Gnocchettini s lanýžovo - houbovou omáčkou, artyčoky a parmazánem. Odvážnější jedinci si dopřáli opravdové speciality - smažené červíky, hmyzí čokoládu, lízátko nebo ponožky. Na festivalu nechyběli ani tradiční kuchaři z předchozích ročníků - Tomáš Kalina, Ondřej Koráb,. Tomáš Samek či Martin Skýba, který je šéfkuchařem Restaurace Autokemp v Prunéřově.  Po jídle bývá obvykle žízeň, která byla uhašena kvalitním pivem, vínem nebo dobrou kávou. Závěr akce patřil osmi soutěžícím, kteří se přihlásili do velmi pikantní chillishow. Celým festivalovým dnem provázel Chilliman Tomáš Nový. Food festival opět naplnil očekávání v počtu návštěvníků, špičkových kuchařů a jejich pokrmů.

Text a foto: Pavel Zárybnický
Created with WebSite X5 a Vahar (c) 2022
Návrat na obsah