Přejít na obsah

Food festival v Kadani - PressKadaň

Přeskočit menu
PressKadaň
Přeskočit menu
PressKadaň
FOOD FESTIVAL v Kadani
V sobotu 17. května se na kadaňském náměstí uskutečnil již 7. ročník FOOD FESTIVALU. Zájemci si mohli v místním Turistickém informačním centru zakoupit Food karty a ochutnat z celé řady pokrmů od vyhlášených kuchařů. Své pokrmy přijel uvařit Ondřej Koráb, který je šéfkuchařem v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Mezi další vyhlášené kuchařské celebrity patří Tomáš Kalina, který je zakladatelem a hlavním organizátorem Culinary Symposium, Jan Wiesner nebo Martin Skýba. Z řad osobností vypomáhali ve svých stáncích česká moderátorka, patronka dětí vězněných rodičů Yellow Ribbon Czech Republic a učitelka, která vyučuje na částečný úvazek na Univerzitě Karlovy v Praze Barbora Černošková. Dále herec, filmový a reklamní režisér, moderátor, spisovatel a scenárista Jakub Kohák a česká modelka a zpěvačka Andrea Kalousová. Na podiu vystoupila kapela So Fine a The Elevators.
Menu 7. ročníku FOOD FESTIVALU v Kadani:
Ondřej Koráb - šéfkuchař Grandhotelu Pupp: - Kuřecí terina s marinovanou sladkou bramborou, konfitovaný celer, bylinkové pesto.
Tomáš Kalina - šéfkuchař a zakladatel Culinary Symposium - Hovězí maso v silné marinádě, tarhoňa s restovanou červenou řepou, chřest
Martin Skýba - šéfkuchař Restaurace Autokemp Prunéřov - Grilované krevety s ananasem a bylinko-česneková pikantní salsa.
Barbora Černošková - česká moderátorka a publicistka - Listový salát s malinovým dresinkem, pečená zelenina, cizrna, cottage sýr
Andrea Kalousová - česká modelka a zpěvačka - Kokosové mini palačinky s tropickým ovocem a pistáciemi
Jakub Kohák - český herec a moderátor - Vepřová panenka, krupicový nok s parmazánem, omáčka z pečeného česneku, bylinková tapioka

Text a foto: Pavel Zárybnický
                  Karel Zárybnický




Created with WebSite X5 a Vahar (c) 2025
Návrat na obsah