Food festival v Kadani - PressKadaň

PressKadaň
PressKadaň
Přejít na obsah
  V neděli 22.května se na Mírovém náměstí v Kadani uskutečnil již 4.ročník FOOD festivalu. Labužníci si tak pochutnávali na pokrmech z české i světové kuchyně. Světovou kuchyni připravil šéfkuchař České národní banky David Beran, který se prezentoval Libanonským Hummusem s restovanou cuketou, sezamovým olejem a arabským chlebem. Šéfkuchaři hotelu Holiday Inn Prague nabídli Lasagne s lanýžovým krémem a bazalkou.
Hvězdou letošního ročníku byl Lukáš Neckář, autor projektu Color Sushi. Návštěvníci si tak měli možnost vyzkoušet Sushi kurz přímo na místě. Dále je ambasadorem japonských nožů Yaxell a řadu let působí v největší škole vaření v Česku, kde vede kurzy vaření v ajiské linii. Více o tomto projektu na www.chefparade.cz .
Zastoupení měli i šéfkuchaři ze severu Čech. Martin Skýba z Restaurace v Autokempu v Prunéřově servíroval vařený hovězí jazyk s křenovo-zelným salátem a hořčično-smetanovou omáčkou a Jiří Dolenský z Castor Grill Restaurantu v Chomutově své menu založil na zauzeným Flank steaku s domácí brioškou a pikantním ovocném chutney. Pozvání přijal i český herec David Suchařípa, který se svým týmem pohostil pokrmem zvaným Malajský Chicken Rendang s kurkumou a galangalem.
Nechyběl již tradičně ani Tomáš Kalina, který je momentálně organizátorem Symposia Culinary Prague. Více o projektu se dozvíte na webové stránce www.culinarysymposium.cz .
Letos přibylo i více food trucků, které nabízeli francouzské speciality, dobrou kávu, širokou nabídku burgerů, sladké dezerty, štrůdly i kvalitní víno, pivo a další sortiment. Celým dnem provázel moderátor Jiří Bláha a k poslechu zahrála kapela Lágrima.
                                                                                                                                                                                                         Text a foto: Pavel Zárybnický
Created with WebSite X5 a Vahar (c) 2022
Návrat na obsah