Křest nových knih - PressKadaň

PressKadaň
PressKadaň
Přejít na obsah
  
V pondělí 10.října se v refektáři františkánského kláštera uskutečnilo autorské čtení z dvou nových knih od Petra Hlaváčka s názvem „Kadaňsko na talíři. Zapomenuté kuchařské recepty s příběhem“ a „Karlštejnsko v pověstech“. O hudební doprovod se postaral výtvarník Jiří Slíva, který obě knihy ilustroval. Připravena byla ochutnávka jídel podle starých kadaňských receptů. Kadaňské menu nabídlo podzimní kyselou polévku s houbami, kančí perkelt s paprikou a kysanou smetanou, lososa s hořčičnou omáčkou a bramborem, a na závěr se servíroval dezert s tajuplným názvem „pečená liška“. Nesměla chybět ani degustace nových kadaňských vín odrůdy Hibernal a Solaris. Na otázku, co do budoucna chystá, Petr Hlaváček odpověděl: „Mám rozpracovanou knihu Kadaňské sedmihoří, což by měl být takový kulturně-historický a přírodovědný průvodce po sedmi kopcích kolem Kadaně. Byť nepůjde o velkou knihu, je s tím hodně práce a je to velmi časově náročné. Přírodovědnou část píše Radek Fišer, ilustrace budou od Jana Hrubého. Předpokládám, že kniha by mohla vyjít na jaře příštího roku. A bylo by skvělé, pokud by se stala impulsem k zřízení naučné stezky“, dodal historik, filosof a publicista Petr Hlaváček.  

 
Text a foto: Pavel Zárybnický


DSC_5096.jpg
DSC_5105.jpg
DSC_5108.jpg
DSC_5116.jpg
DSC_5123.jpg
DSC_5135.jpg
DSC_5143.jpg
DSC_5145.jpg
DSC_5146.jpg
DSC_5147.jpg
DSC_5150.jpg
DSC_5154.jpg
DSC_5159.jpg
DSC_5173.jpg
DSC_5174.jpg
DSC_5177.jpg
DSC_5182.jpg
DSC_5187.jpg
DSC_5192.jpg
DSC_5197.jpg
DSC_5204.jpg
DSC_5220.jpg
DSC_5230.jpg
DSC_5250.jpg
Created with WebSite X5 a Vahar (c) 2022
Návrat na obsah